fbpx

National Bank in Sherbrooke

Call center

LOCATION Sherbrooke
SIZE less than 20 000 sq. ft.

MANDATE

- Space studies and planning

- Interior design

- Project management

- Tender documents tender process management

- Interior signage and wayfinding design

photos: Phil Bernard

Wishing to stand out from the more traditional call center look, National Bank aimed at providing a comfortable and engaging space, elevating its employees' quality of life at work.

 

In collaboration with the Bank, VAD was inspired by the Estrie region, bountiful in mountains and forests, to imagine the concept. The workspace offers generous openings to the outside, allowing the landscape to flow indoors.

 

Réception au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD

 

The cafeteria, with a bistro look, was strategically positioned near the reception, inviting users and visitors to take advantage of the facilities. It sets the tone for the cozy feel that is continued throughout the call center.

 

Moving further into the space, we come across a resting room where employees can go and recharge their batteries as needed.

 

Cafétéria au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Signalisation au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Salle détente au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD

 

The workstations, boarding the windows, are arranged in rows to maximize space. Closed offices were integrated around the core. Their hut silhouette breaks up the linear flow of this area.

 

The most important challenge for this project, was controlling the noise level in the open space. The combination of acoustic materials: from the ceiling tile, to the carpet, to the custom felt partitions added to the workstations, helped us achieve an impressive acoustic comfort.

 

Bureaux au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Postes de travail au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Espace bureau au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Bureaux fermés au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD

 

Three different collaboration corners called « Caucus» zones are inserted throughout the workstation rows. These semi-private areas allow groups to meet more informally, without interfering with the activity in the open area.

 

Caucus au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Caucus collaboration au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Caucus 2 au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Vestiaire au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD
Poste au Centre d'appel Banque Nationale à Sherbrooke par VAD

 

 

PROJECTS

PROJECTS